nb! TÄNANE LOENG ON EDASI LÜKATUD, AEG TÄPSUSTAMISEL...
VÕTA KAASA OMA NOSTALGILINE, TEADMATA PÄRITOLU LAUANÕU -
UURIME VÄLJA, KELLE TOODANG!
Osalemispanus on 10€ ja tasumine kohapeal sularahas.
Oma tulekust anna teada liisi@jogisooseltsimaja.ee
Reelika on meie oma valla inimene. Hetkel on ta oma perega ehitamas uut kodu Jõgisoo külla. Reelika peres kasvab 3 last neist viimane käib veel lasteaias. Reelika on õppinud toitlustamist ja tegelenud toitlustamisega 20 aastat. Ta on autoriks kahele raamatule „ Teenindamise kunst“ ja „Katame laua“. Tule ja saa osa tema teadmistest.
Sirje Rekkor, Reelika Eerik Katame laua. Kuidas katta lauda ja võtta vastu külalisi. Tammerraamat, 2017 Selles raamatus annavad Eesti asjatundjad igakülgset nõu lauakatmise ja külaliste vastuvõtmise kohta mis tahes olulise sündmuse või ürituse puhul. Räägitakse erinevat tüüpi söögilaudadest, soovitatavatest ruumidest, laudlinadest, salvrättidest, laukaunistustest, lauanõudest, söögiriistadest, tõstmis- ja serveerimisvahenditest. Antakse igakülgset nõu, kuidas katta suupistelauda, Rootsi lauda, kohvi- või teelauda, pidulikku lõuna- või õhtusöögilauda. Õpetatakse ka pidulike sündmuste planeerimist ja korraldamist, samuti erinevate teemalaudade katmist: pulma- katsiku-, peie- sünnipäeva- ja jõululauad jne. Pisut räägitakse ka lauakommetest ning tutvustatakse söömise, söögivahendite ja lauakatmise ajalugu. Kõik see on näitlikustatud paljude fotode ning skeemidega. |
Sirje Rekkor, Reelika Eerik, Tiiu Parm, Allan Vainu Teenindamise kunst. Toitlustamine. Vastuvõttude korraldamine. Argo, 2013 Õpikus kirjeldatakse erinevate laudade ülesehitust, linutamise ja kaunistamise erinevaid võimalusi ja teeninduse põhitehnikaid. Tutvustatakse tavapäraseid ja erilisi lauanõusid ning serveerimisvahendeid. Iga selvelaua liigi kirjeldamisel on toodud sellele sobivad road ja joogid, ning antud praktilisi näpunäiteid menüüde koostamiseks ja roogade serveerimiseks. Raamatus on rohkesti nõuandeid vastuvõttude korraldamiseks ja vastuvõtulaudade katmiseks ning teenindamiseks. Õpik toetab majutamise ja toitlustamise ning reisimise, turismi ja vaba aja veetmise riiklike õppekavade mooduleid, ent seda saavad käsiraamatuna kasutada ka toitlustusfirmad. Õppeprotsessi tõhustamiseks on arvukalt harjutusülesandeid, rohkesti on illustreerivat materjali, samuti näidismenüüd koos lauaskeemidega. Õpik on 2000. aastal ilmunud hinnatud käsiraamatu Selvelauad oluliselt täiendatud ja kaasajastatud variant. |